Casas Sitori

The sunny side of life

Phone: +31 654226901

Bezienswaardigheden

Peñiscola

Peñiscola ligt net boven de hoofdstad van de streek, Castellón de la Plana en staat bekend vanwege de 14e eeuwse burcht welke is gesitueerd op een enorme rots die je al van ver ziet liggen. Het kasteel, strategisch gelegen op een schiereiland en gebouwd tussen 1294 en 1307, staat op de ruïnes van een oude Arabische citadel. Het is een half uurtje rijden met de auto. U kunt er lekker rondstruinen en winkeltjes bekijken terwijl u omhoog loopt naar het kasteel. Het kasteel is toegankelijk voor publiek en geeft een mooi uitzicht op het dorpje en vaak is er ook een wisselende tentoonstelling in één van de kasteelzalen. In hartje winter zijn veel winkels gesloten, houdt u daar rekening mee. U kunt vanaf de haven van Peñiscola een boottocht maken in "Golondrina" om Peñiscola vanaf de zee te zien.

Jardin de Papagayo

Vlakbij Peñiscola (in Benicarlo) is de "Jardin de Papagayo": een vogeltuin waar u zelf de vogels kunt voeren. Super leuk voor kinderen. Er is ene speciale ‘klim’ route en western dorp gemaakt waar ze tussen de kangoeroes kunnen lopen.

Morella

Dit prachtige oud middeleeuws dorp bevindt zich op een dik uur rijden landinwaarts. Morella is bekend om haar dekens en breiwerk. U kunt hier heerlijk warme truien kopen voor de Nederlandse winter. Er zijn ook veel aparte winkeltjes. Ook vindt u hier verschillende musea met archeologische ontdekkingen (dinosaurussen en fossielen die in de omgeving zijn gevonden) en u kunt het kasteel bezoeken. Het is een leuke dagtrip om meer van het binnenland van de provincie Castellon te zien. Houd er wel rekening mee dat het in de winter er een stuk frisser is, een vest of jas is geen overbodige luxe!

Sanctuario Virgen de la Balma-Zorita

Sanctuario Virgen de la Balma-Zorita is een indrukwekkende plaats om te bezoeken en goed te combineren met een bezoek aan San Mateu of Morella. Het bestaat uit helft kerk (gebouwd 1667) en helft grot, waar natuurlijk een Maria verschijning heeft plaats gevonden (anders was het geen "sanctuario"). Een herder werd door een licht gewenkt naar de grot en zijn verlamde arm werd genezen. Vanaf die tijd is de plek een pelgrimsoord waar mensen naar toe trokken om verlost de worden van de duivel of om te genezen van aandoeningen. Aan het begin van de grot bevindt zich een klein restaurant dat ook een hotel is. In het weekend is het sanctuario open van 11.00 tot 20.00, doordeweeks is het gesloten tussen de middag (tussen 13.00 en 16.30) en op maandag de gehele dag.

Markt

Bijna alle dagen van de week is er wel een markt in de omgeving. Op zaterdag is er markt in Sant Carles de La Rapità. Van heerlijke lokale specialiteiten, bikini’s, Paella pannen tot en met beddensprei. Kortom voor ieder wat wils. Wel even een heerlijke kopje koffie met zo’n zoete croissants proeven op een van de vele terrasjes. Mmm genieten!

En nog veel meer...

Sant Carles de la Ràpita heeft een pallet aan activiteiten en bezienswaardigheden, die voor jong en oud, actief en passief een plezierig verblijf waarborgen.